Merlot temně granátové barvy vznikl z pečlivě vybraných a dokonale vyzrálých hroznů. Víno z mimořádně teplého ročníku následně zrálo 24 měsíců v nejlepších sudech z francouzského bednářství Sequin Moreau. Vzniklo tak plné elegantní víno s tény červených třešní, ostružin a kávy, které bude zrát do ještě větší elegance.
Frankovka z více než čtyřicet let starých keřů a úžasné viniční tratě zrála 24 měsíců v nových sudech typu barrique. Díky velmi teplému ročníku a nízkému výnosu hroznů vzniklo pevné, plné a strukturované víno, jehož potenciál a eleganci dotvořilo zrání v kvalitních sudech francouzského dubu. Víno má předpoklady k dlouhodobějšímu zrání a časem bude nabývat na kráse a eleganci.
Víno, které vzniklo ze tří modrých odrůd Frankovka, Zweigeltrebe a Merlot. Perfektně vyzrálé hrozny byly vyselektovány z těch nejlepších vinic, ze kterých naše vinařství zpracovává hrozny. Z nich vytvořené cuvée zrálo 24 měsíců v těch nejkvalitnějších francouzských dubových sudech. Vzniklo komplexní vícevrstvé víno ušlechtilé a plné vůně i chuti, které nabízí to nejlepší z velkobílovických vinic.
Víno temně rudé je cuvée odrůd Neronet, Dornfelder a Cabernet Moravia. Zrálo 18 měsíců v dubových sudech typu barrique což pozitivně ovlivnilo jeho charakter. Vzniklo tak víno v jehož vůni najdete červené peckové ovoce, ostružiny, špetku koření a tóny kávy a toustu. Chuť je plná, ovocná a hladká se stopou zrání v dubových sudech.
Cuvée Oranžgutan je první oranžové víno vyrobené v našem vinařství. Bylo vyrobeno z odrůd Rulandské šedé a Tramín červený. Hrozny byli lehce pomlety a poté proběhla třicetidenní fermentace moštu spolu se slupkami. Následné, už krásně oranžové víno leželo na jemných kvasničních kalech po dobu jednoho roku ve velkém dubovém sudu. Vzniklo tak víno, ve kterém můžete objedvovat intenzivní a zároveň noblesní aroma, spolu se zajímavou a výraznou chutí.
Víno zlatavé barvy, ve vůni najdete tóny medu a květu růže. Chuť je sladká, medová s lehce botritickým nádechem.
Pálava plodí pravidelně a sklizně jsou vyšší než u Tramínu. Hrozny dosahují velmi dobrou cukernatost a je možné získávat přívlastková vína vyšších stupňů. Charakter vína je podobný vínům Tramínu, ale kořenitá plnost bývá nižší. Aromatické látky typu Tramínu jsou obohaceny o vanilkové tóny. Vzhledem k poněkud vyššímu obsahu kyselin než má Tramín, mívají vína Pálavy jemnější harmonii a jsou pro mnohé konzumenty přitažlivější.
Víno temně granátové barvy, ve vůni s tóny červeného peckového ovoce, vanilky a kávy. Chuť ovlivněná vůní a zráním v sudech, plná, harmonická a ovocná.
Top víno umístěné v Salonu Vín České republiky.
K výrobě tohoto vína byly použity ručně sbírané a pečlivě vybrané nejkvalitnější hrozny ze dvou velkobílovických viničních tratí. A to Nová hora a Přední hora. Terroir jedné trati dal vínu svěží kyselinku a noblesu, terroir té druhé opulentnost a plnost. Víno zrálo 12 měsíců ve francouzských dubových sudech. Vzniklo tak vícevrstvé, strukturované a komplexní víno barvy červeného zlata, ušlechtilé vůně a chuti ovlivněné zráním v dubových sudech.
Kvašení a následné školení po dobu 12 měsíců proběhlo u tohoto Ryzlinku rýnského v nových akátových sudech. Probíhalo spontánně a víno po celou dobu zrálo na jemných kvasničných kalech. Má zlatavě zelenkavou barvu, vůně je zásadně ovlivněná akátovým sudem, je výrazná a šťavnatá. Chuť je lehčí, ovocně krémová, šťavnatá se stopu po akátovém sudu.
Víno zlatavé barvy, v hutné vůni najdete stopy medových pláství a zeleného jablíčka. Chuť je lehce šťavnatá, plná,se stopou sladkých citrusů a angreštu. Vyrobenou metodou sur-lie, tj. dlouhé ležení na jemných kvasničních kalech za pravidelného promíchávání. Víno tak nabývá na mohutnosti a získává specifickou aromatiku.
Ryzlinkový sekt vyrobený tradiční metodou-kvašeno v lahvi.
Víno temně granátové barvy, ve vůni s tóny červeného peckového ovoce, vanilky a kávy. Chuť je ovlivněná vůní a zráním v sudech, plná a ovocná.
Při omezených sklizních jsou vína barevná, plná, po vyzrání jemná a hebká, ale nepostrádají při tom dostatečné zastoupení tříslovin a určitou říznou pevnost. Doprovázejí proto bez problémů nejrůznější masité pokrmy i vydatné sýry.